12h závod Babett – Seriál 2022

Už pátou sezónu se roztáčí dvoutaktní motory Babett a dalších mopedů na naší oblíbené dvanáctihodinovce. Letošní ročník je oproti předešlým výrazně jiný a výjimečný. Rozhodli jsme se jezdcům i divákům nabídnout trojnásobnou dávku této super zábavy a kromě tradičního závodu na Pánově jsme přidali ještě okruh Steel Ring v Třinci a Slovak Carting Centre v Orechové Potoni.

Steel Ring Třinec

První závod se uskutečnil 30. 4. 2022 na Steel Ringu v Třinci (www.steelring.cz ). Příroda nám přála, aprílové počasí předešlých dnů se na víkend uklidnilo a všichni jsme si mohli užít skvělý den. Trať okruhu umožnila jezdcům jezdit na plný plyn, ale užili si i plno průjezdů technickými pasážemi. Nadšení bylo cítit ze všech stran. Závodu se za náš tým účastnila též reportérka nováckého magazínu „Víkend“ Aneta Bednářová, která se svými spolupracovníky o naší akci připravila báječnou reportáž. Ani v Třinci samozřejmě nechyběl sraz veteránů. S organizací nám tentokrát pomohli členové Tatra Clubu Ostrava, kterým za to patří náš velký dík. Sjela se spousta krásných strojů, někteří z nich se utkali i v soutěžní jízdě zručnosti. Prostě bavili se závodníci, veteránisti a i diváci. Třeba na okruhu nejsme naposled.

Více o závodu Babett se dozvíte na www.zavodymopedu.cz

Pár pohyblivých obrázků ze závodu, reportáž IFK regionální televize:

Reportáž magazínu Víkend, TV Nova, jejichž štáb se našeho závodu zúčastnil:

Slovakia Ring Orechová Potoň

Druhý letošní podnik nás 9. 7. 2022 zavedl na Slovensko, konkrétně na kartingové centrum při Slovakia Ringu v Orechové Potoni (https://slovakiaring.sk/sk/karting). Počasí bylo trochu vrtošivé, ale závodu nakonec přálo a jezdci si mohli naplno vychutnat novou trať. I přes několik ošklivých pádů se jednalo o velmi hezký závod, který si užili jak závodníci, tak i přítomní diváci. Součástí akce byl tradičně i sraz veteránů, se kterým nám tentokráte vypomohli členové „Klubu priateľov auto – moto veteranov Hamuliakovo“, za nás velký dík. Snad se všichni uvidíme zase příště.

Více o závodu Babett se dozvíte na www.zavodymopedu.cz

Motokárová trať Pánov

Poslední závod letošní série byl zároveň i posledním závodem konaným na Pánově. Na startovní čáru se seřadilo 41 týmů, které předvedly krásný závod plný skvělých soubojů od startu až do cíle. Slunečné počasí přispělo k tomu, že jsme si všichni užili skvělý den. Po odmávnutí cílového praporku si zasloužené trofeje odvezli nejen výherci toho dne, ale též týmy, které zabojovaly ve všech třech závodech seriálu. Všem „na bedně“ gratulujeme.

Více informací o dvanáctihodinovém závodu Babett najdete na www.zavodymopedu.cz